Waar is de afstandsbediening?

IMG_1808

Ik heb de gewoonte om ‘s ochtends op te staan voordat de kinderen wakker worden zodat ik in alle rust een cappuccino kan drinken en me op kan maken. (die tengeltjes van Kate die aan mijn make-up zitten en Hugo die met mijn Chanel gaat spuiten vind ik echt heel hinderlijk!) Als het even kan,zet ik de televisie aan en kijk naar de programma’s die ik heb gemist of die Abe niet wilde zien. Enorm tevreden drink ik dan mijn koffie terwijl ik me mijn gezicht erop verf. Wat wil een mens nog meer?

Laatst keek ik ‘s ochtends vroeg heerlijk naar Roy Donders terwijl ik me opmaakte. De afstandsbediening lag naast me op de bank en ik hoorde de kinderen wakker worden. Hup, alle make-up snel mijn toilettas in en de tv uit! ‘s Avonds wilden de kinderen iets op Zapp zien, maar ze konden de afstandsbediening niet vinden. Ik zei dat hij op de bank moest liggen en anders moesten ze maar kijken in het kastje onder te tv, maar ze mopperden dat dat ding kwijt was. Verdikkie! Hoe kon dat nou weer? Keken ze met hun neus? Als de afstandsbediening kwijt was, dan betekende dat ik die avond ook niet ongegeneerd heen en weer kon zappen! Heel het huis hebben we op z’n kop gezet, tot aan de koelkast aan toe. (daar vond ik hem de vorige keer toen hij spoorloos was) Had hij pootjes gekregen? Niemand, ook ik niet, kon hem vinden en ik heb een stevig potje gefoeterd op iedereen. Op Steijn, want hij was niet echt aan het zoeken. Op Hugo, want hij raakt sowieso alles kwijt. Op Mees, want hij was over de rooie omdat hij die avond mocht kiezen wat hij wilde zien. Op Kate, want zij zocht niet. Ze had het namelijk druk met het verzorgen van haar babypop.

Abe heb ik ook nog gemobiliseerd, maar ook hij kon maar niets vinden. Volgens mij keek hij niet goed uit zijn ogen, maar hij zei dat dat wel meeviel en dat ik wat relaxter moest zijn. Relaxter? Als de afstandsbediening kwijt is? Je vraagt toch ook niet aan een koe of hij kan springen?

Afijn, de kinderen konden wel een dvd (onder protest) kijken en we moesten de televisie dus handmatig bedienen. Hallo jaren 80! Heel de avond heb ik naar RTL4 gekeken, ook naar programma’s die ik niet leuk vond. Ik was gewoon te lui, te moe en te duf om op te staan en zo van zender te kunnen wisselen!

Een dag later: ik was weer eens vroeg opgestaan om in alle rust mijn geliefde cappuccino te drinken en me op te maken. Dit keer moest het maar zonder tv, maar ik kon wel Netflix op de iPad kijken. Iets is beter dan niets, toch? Ik pakte mijn toilettas en kieperde hem leeg.

Daar, tussen alle poeders, mascara’s en lippenstiften, lag de afstandsbediening.

Ik ben Eva en sinds 2006 getrouwd met Abe. Samen hebben we vier kinderen: de tweeling Steijn en Hugo (2007), Mees (2008) en Kate (2012). Na jaren les te hebben gegeven, heb ik besloten om te gaan doen waar mijn hart ligt, namelijk schrijven.

1 Comment

Leave a Reply