Te mooi om waar te zijn

clothing

Elk jaar is het weer hetzelfde liedje. Mijn kledingkast puilt uit, maar ik heb niets om aan te trekken. Ik biecht op: miskopen doen is een talent van me.

En toch kan ik het niet laten. Ik surf wat op het internet, shop wat in de winkels en laat me verleiden door de paspoppen en modellen bij wie het allemaal beeldig staat. In mijn hoofd zou ik er ook zo uit kunnen zien, maar de spiegel vertelt toch echt iets anders. (de waarheid?) Helaas heb ik meestal de kaartjes al van de kleding gerukt en ligt het bonnetje al in het grondarchief, waardoor ruilen geen optie is. (en eerlijk gezegd hoop ik tegen beter weten in dat het me misschien ooit, als door een wonder, toch zal staan.)

Zo heb ik een voorliefde voor coltruien. Naast a-seksueel zijn ze heerlijk warm en combineren ze goed met bijvoorbeeld kokerrokken en jeans. Ze combineren alleen niet met mij! Ik ben gezegend met een vrij prominente voorgevel en een coltrui geeft me tien kilo gratis en voor niets cadeau. Toch draag ik ze graag en schaf ik er elk jaar weer een aantal aan. Ik moet alleen niet in de spiegel kijken!

De maxi-jurk is ook een doorn in mijn oog. Jaren zag je ze niet in het straatbeeld en had ik hun bestaan vergeten, totdat ze ineens opdoken in het straatbeeld. Op een paspop zag ik een mooie hangen en ik kocht hem blind. Nu ben ik vrij gemiddeld wat betreft lengte, maar een maxi-jurk maakt een dwerg van me. Die dingen doen werkelijk niets voor me en ik heb besloten dat ik ze gewoon stom vind. Hoe leuk ze ook bij anderen kunnen staan, ze zijn gewoon stom. Zo!

Wat ik prachtig vind en wat me eigenlijk ook heel goed staat, zijn pumps. Fantastisch! Elk jaar koop ik een aantal paar en bewaar ze liefdevol in hun schoenendozen. Alle paren zien er nog goed uit en dat is niet zo gek. Ik draag ze namelijk zelden. Hoe mooi zo ook zijn, elk paar dat ik heb loopt ruk. Ik kan er niet op lopen en heb gegarandeerd minimaal een verzwikte enkel als ik me er toch op waag.

Je zou denken dat ik dan regelmatig gympen/sneakers of hoe die dingen ook moge heten aantrek. Ha! Nee! Ik weet dat ze hip zijn en lekker lopen, maar ik voel me zo lelijk als ik die dingen aan heb. Helaas heb ik me dit jaar weer door het modebeeld over laten halen. Sinds drie maanden ben ik de bezitster van een paar toffe sneakers. Ik heb ze al twee keer gedragen! (en dat was omdat ik het hockeyteam ging coachen)

Sneakers vind ik echt stom, maar wat ik heel mooi vind is de boho-look. Regelmatig probeer ik het weer om me “boho” te kleden, maar het staat vooral leuk bij anderen. Al die franjes en zwierigheid zorgen ervoor dat ik er bij loop als een overjarige kleuter. Helaas.

Laatst was ik in de stad en zag een prachtige jurk op een paspop. Maxi, zwierig en lichtblauw. Helemaal mijn kleur! Ik denk dat hij me geweldig zal staan.

Ik ben Eva en sinds 2006 getrouwd met Abe. Samen hebben we vier kinderen: de tweeling Steijn en Hugo (2007), Mees (2008) en Kate (2012). Na jaren les te hebben gegeven, heb ik besloten om te gaan doen waar mijn hart ligt, namelijk schrijven.

Be first to comment