Let’s make Trump great again

hand-geschilderde-amerikaanse-vlag_1095-40

Our Rating

Venit, vidit, uicit. Hij kwam, hij zag, hij overwon. De man die zegt dat hij geen campagne heeft gevoerd, maar bezig was met een “movement”, de man die openlijk seksistisch en racistisch is, de oranje underdog van Amerika: hij is de 45ste president van Amerika. Trump.

Frank Sinatra zong het jaren geleden: “If I can make it there, I’ll make it anywhere. New York!” Trump, of “The Donald” zoals zijn ex-vrouw Ivana hem liefkozend eens noemde, is een New Yorker. Jarenlang heeft hij monopoy in deze stad gespeeld. Niet onverdienstelijk, moet ik zeggen. Hij ging een keer failliet, bouwde wat marmeren Towers op 5th Avenue, begon een tv-show en vroeg de rechten op de zin “You’re fired!” aan. Ook is hij de eigenaar van de grootste schoonheidswedstrijden: Miss USA en Miss Universe. Best ranzig, vooral als je weet dat hij vrouwonvriendelijke, seksistische opmerkingen heeft gemaakt. In ieder geval heeft zijn manier van zaken doen en mediageile gedrag hem geen windeieren gelegd. Hij kijkt niet op een miljoentje meer of minder en kan met zijn kapitaal een groot ontwikkelingsland in leven houden.

Maar goed, terug naar de verkiezingen. Ik vond het een compleet idiote campagne die zowel Clinton als Trump voerden. Persoonlijk, onaardig en niet vies van beledigingen knalden ze tegen elkaar in. Hillary noemde Trump-aanhangers meelijwekkend en Donald wilde haar op zijn beurt achter slot en grendel hebben. Ook zou de verkiezingsuitslag niet accepteren bij verlies.

Zou hij de uitslag nu ook niet accepteren? Natuurlijk niet. Trump is van het kaliber: “als ik verlies, verlies jij nog meer!” Het zal hem aan zijn getoupetteerde hoofd jeuken wat je van hem vindt, al ben je de paus. Alle geleerden, Amerika-kenners, bobo’s en peilingen voorspelden dat Hillary (die van Bill) de nieuwe president zou worden. De eerste vrouwelijke president! Dat zou wat zijn! Nog geen 100 jaar geleden mochten vrouwen niet eens stemmen en nu zou er een vrouw aan het hoofd van ’s werelds grootste democratie komen! Donald was het daar niet mee eens. Een vrouw? Vrouwen zijn alleen goed voor een ding en wat dat ding is, dat mag je zelf bedenken.

Trump is anti. Anti alles. Vrouwen, immigranten, establishment en wat je je maar kunt bedenken: hij is tegen. Dat zijn ouders ook immigranten waren, is iets wat hij negeert. Waarom zou hij ook? Hij had een doel en dat was president worden. En om dat te bereiken trok hij zijn eigen plan. Net als hij altijd heeft gedaan. Hoe harder je hem uitlacht, hoe meer hij zijn gebleekte ondertanden laat zien. Donald kicks ass, of je nou wil of niet.

Zijn eerder genoemde ex Ivana zei tijdens hun scheiding: “Don’t get mad. Get everything!”. Zou hij naar haar hebben geluisterd en hebben gedacht: Word niet boos, word de nieuwe president? Ik heb geen idee. Ze is een vrouw en ik kan me niet indenken dat hij ook maar iets van vrouwen aanneemt, maar misschien onderschat ik hem. Net als de aanhangers van Clinton hem onderschatten. (en ik zeg hiermee niet dat ik voor Clinton was. Ik kon er met mijn pet niet bij dat uit zo’n immens land als de Verenigde Staten Hillary en Donald de beste kandidaten waren.)

Hoe bizar ik zijn campagne ook vond, ik moet toegeven dat hij het goed heeft gedaan. Sterker nog: ik vind zijn manier van blaffen achteraf briljant. Hij heeft Clinton geraakt op haar zwakste punt (vertrouwen) en gegromd dat hij haar achter de tralies zou gooien. En niemand die geloofde dat Trump van de Trump Tower naar het Witte Huis zou moven.

Hij is afgeschilderd als een blaffende hond en blaffende honden bijten niet.  Ze worden president. In New York heeft hij het gemaakt. Nu mag hij het maken in het Washington D.C.

The Breakdown

Ik ben Eva en sinds 2006 getrouwd met Abe. Samen hebben we vier kinderen: de tweeling Steijn en Hugo (2007), Mees (2008) en Kate (2012). Na jaren les te hebben gegeven, heb ik besloten om te gaan doen waar mijn hart ligt, namelijk schrijven.

Be first to comment