BZV met stedentrips en de plotwending

bb

Afgelopen zondag mocht ik weer! Een doorboorde waterleiding gooide bijna roet (of water) in het eten, maar er moet meer gebeuren voor mij om Boer Zoekt Vrouw te missen!

Een kapotte waterleiding is rot, maar kijken naar Thoe en Nancy was nog rotter. Echt, die arme man. Hij dacht gezellig met Nancy het ijskonijn naar Oslo te gaan. In Oslo was hij, maar gezellig was het niet, werd het niet en gaat het ook nooit worden. Onze Nans wilde bij aankomst in het hotel twee aparte slaapkamers en uit dit simpele gegeven kan je maar één ding concluderen: dit wordt niets. Blijkbaar is Theo een stuk optimistischer dan ik, want hij raakte niet in panniek en wilde elkaar rustig leren kennen.

Elkaar rustig leren kennen? Hoe lang heb je daar voor nodig? Nancy was al op de boerderij geweest, had Theo al suf bestookt met diepgaande gesprekken over gevoelens en dan moet je nog steeds rustig aan doen? Pijnlijk! Eerst dacht ik nog dat we het pijnlijkste hadden gehad toen Nancy streng zei dat ze aparte kamers moesten hebben, maar het werd nog erger. Als een ware Dr. Phil legde ze Theo het vuur aan de schenen en en mauwde ze maar door over “elkaar leren kennen.” Theo probeerde nog wat te zeggen, maar ze liet hem niet uitpraten en gaf de genadeklap: ze twijfelde nog steeds, maar ze ging er wel voor.

Huh? Hoe kan je nou twijfelen en er tegelijkertijd voor gaan? Misschien is het mijn beperkte brein dat dit niet snapt en is het in Nancy’s wereld heel logisch, maar ik vond het zielig voor Theo/ Eerlijk? Ik denk dat Yvon Jaspers Nancy gedwongen heeft om met hem mee te gaan. Ik weet niet waar ze mee gedreigd heeft, maar het moet wel iets heel ergs zijn geweest! Eigenlijk is dat heel zielig voor Nancy. (en anders is het gewoon een vreemde vorm van zelfkastijding om jezelf vrijwillig zo te pijnigen.) Maar goed, feit blijft dat dit pijnlijke televisie is om naar te kijken.

Geert en Hetty waren ook zo pijnlijk om naar te kijken. Waar ik eerst Geert een gezellige, vriendelijke, conservatieve snoeperd vond, vond ik hem nu gewoon sneu. Sneu dat hij zo onzeker was, sneu dat Hetty gek van hem werd, alles was sneu. Ik had dit dus echt niet verwacht! Vorige week vond ik ze echt Paar van het Jaar, maar ik ben bang dat Geert een verkeerde keuze heeft gemaakt. Hij wil zo graag geaccepteerd worden, dat hij Hetty helemaal verstikt en zij leek op haar beurt weer de kriebels van hem te krijgen. Ik zou dat overigens ook hebben als iemand over mij praat als “Die nieuwe”. Moet hij niet doen!

Goed, Geert en Hetty worden waarschijnlijk geen Paar van het Jaar. Tom en Rimke ook niet trouwens. Een aantal afleveringen geleden was de “Pak me hier en nu!” nogal duidelijk, maar ik twijfel. Ze komen zo ingedut en “we-zien-het-allemaal-wel” over. Natuurlijk snap ik dat je niet gelijk de broeiende liefde in duikt, maar het is zo, hoe zal ik het zeggen? Duf? Ja, duf! Ik snap er niets van. Tom kan honderd keer op een motor lekker gaan zitten wezen en Rimke kan net zo vaak prachtig wakker worden, het kwam allemaal afstandelijk en ongemakkelijk over. Het plaatje van die twee samen is dan wel weer mooi, want laten we even wel wezen: Tom ziet er goed uit (“hij is lekker” klinkt weer zo ordinair) en Rimke is een plaatje. En toch? Toch denk ik: “Dit wordt ‘m niet.” Waarom? Ik kan alleen maar denken aan David Beckham als ik Tom zie: lekker, maar moet zijn mond houden. Hetzelfde heb ik met Rimke: ze doet me denken aan Doutzen Kroes. Naast het feit dat ze allebei uit Friesland komen, zijn ze beiden mooi. Ze moeten alleen niet gaan praten! Misschien is dat het wel: twee mooie mensen die allebei hun mond moeten houden: dat werkt niet.

Jan en Rianne werken wel. En hoe! Vorige week schreef ik nog dat ik Jan nogal vond tegenvallen toen hij bij Rianne op bezoek was, maar deze week was hij weer zijn blije zelf. Als een kleuter rende hij de hotelkamer rond, sprong samen met Rianne op het bed (ja, serieus) en samen hadden ze de grootste lol in Dublin. Rianne gaf bijna licht toen ze zei dat ze hartstikke dol op hem is en hem niet meer laat gaan. Jan had de pretoogjes weer (die miste ik vorige week!) toen hij het had over zijn wonderwoman Rianne en ze hebben samen gezellig gegeten. Rian gekleed in haar signaturelook (de blauwe coltrui), Jan met een overhempie aan en ze zaten compleet op een lijn. Waar Tom en Rimke nog zo aftastend zijn, Nancy Theo geestelijk door de mangel trekt en Geert en Hetty ook nogal moeizaam overkomen, zo toekomstgericht waren Jan en Rianne bezig. Heel vertrouwelijk hadden ze het al over “later als we groot zijn.” Twee weken geleden dacht ik dat ze samen hele grote dochters zouden gaan krijgen, vorige week twijfelde ik daaraan, maar deze week weet ik het zeker: die hele grote dochters gaan er komen! De namen zijn al bedacht (ze zaten helemaal op een lijn), het hoe-en-waar is uitgestippeld en het is nu een kwestie van tijd of we lezen in de Privé dat de twintig-weken-echo van Rianne goed was en dat ze een meisje verwachten. Ik zet in op Alana als naam. Niet te exotisch, want dat wil Jan niet. Ik ben wel benieuwd wat ze met de vier katten gaan doen. (voor degene die het niet weet: Jan houdt niet van huisdieren. Rianne wel.)

Rest mij Bertie en Esther. Eerst vond ik Esther raar, toen irritant, toen vreselijk en ik was ervan overtuigd dat ze eng was. Bertie ging een miskleun begaan als ze voor Es zou kiezen. Ik wist het zeker! Nou, zo zeker ben ik daar niet meer van. Esthers haar fascineert me nog steeds (echt, wat doet ze daarmee?), maar deze week begon ik Esther zowaar leuk te vinden. Vorige week gaf ik al met moeite toe dat ik ze mijn sympathie begon te krijgen, maar deze week heeft ze ‘m. Ik moest zowaar lachen toen ze zei dat ze geen champagne wilde, want ze had geen dorst! Niet alleen ik moest lachen, ook Bertie lachte. En hoe! Al die afleveringen deed ze zich nors en ongeïnteresseerd voor. Er kon geen grijnsje van af! Deze week was het heel anders en ik heb BZV nog een keer in de herhaling gekeken om zeker te weten dat ik het goed had gezien. Bertie lachte. Bertie lachte veel. Bertie straalde, had duidelijk veel plezier met Esther en Esther met haar. Ik zag een klik tussen die twee, interesse in elkaar en vooral heel veel pret. Wat ontzettend leuk zeg en wat een bizarre wending! Het doet me pijn om toe te geven, maar ik had het met die twee helemaal fout. Vorige week vond ik Geert en Hetty het leukste, maar deze week? Mijn stem gaat naar Bert en Es!

Ik ben benieuwd naar de aflevering van volgende week. Zijn ze allemaal nog bij elkaar? Mijn voorspelling:
-Theo en Nancy: dit is een no-brainer. Theo verdient een lieve vrouw en Nancy heeft een man met ballen nodig die korte metten maakt met dat quasi intellectuele geneuzel van haar.
- Geert en Hetty: Geert had voor Ada moeten kiezen.
- Tom en Rimke: wordt niets.
- Jan en Rianne: trouwen binnenkort
- Bertie en Esther: ja! Ja! Ja! Wat een leuk stel!

Ik ben Eva en sinds 2006 getrouwd met Abe. Samen hebben we vier kinderen: de tweeling Steijn en Hugo (2007), Mees (2008) en Kate (2012). Na jaren les te hebben gegeven, heb ik besloten om te gaan doen waar mijn hart ligt, namelijk schrijven.

Be first to comment