Boer zoekt vrouw met Es, hippe Hetty en poezelige Tom

Boerenbontje

Gisteravond zat ik heerlijk genesteld op de bank. Thee en stroopwafels waren binnen handbereik, de telefoon stond uit en de kinderen lagen in bed. Tijd voor Boer Zoekt Vrouw!

Gut ja, waar zal ik eens beginnen? Bij Boerin Bertie! Wat ik al vermoedde: Bertie koos voor haar dekseltje Esther. Esje had aan Yvon Jaspers al duidelijk gemaakt dat ze echt wilde dat Bertie voor haar koos, want ze had nog nooit zo veel voor een vrouw gevoeld. Ze had ├╝berhaupt nog nooit zo veel gevoelens gehad voor iemand, dus het was hartstikke mooi dat pot en deksel elkaar gevonden hadden. Katherine vertrok met opgeheven hoofd, maar kon het niet laten om vlak voor vertrek nog tegen Bertie te sneren dat onze Boerin misschien wel verliefd was. Wat een tv mensen!

Vlak na de keuze had Bertie een meet & greet met de ouders van Esther. Esthers haar op z’n minst fascinerend te noemen. Gister had ze geen miezerig staartje, maar het hing los met een pluizige slaapplek op haar achterhoofd (zo eentje die mijn kinderen ook wel eens hebben en die ik nooit mooi glad geborsteld krijg). Moeders had echter een mooie bos lang haar. Geen vogelnest, geen slaapplek, niets! Maar goed, op de boerderij vond ik Esther een krengerige dwingeland, maar in haar ouderlijk huis begon ik haar bijna sympathiek te vinden. Bijna. Misschien vind ik haar wel gewoon echt aardig als ze volgende week op city-trip gaan. Naar Berlijn! Met de trein!

Wie ik gisteravond ook niet bepaald Mister Sympatico vond, was Boer Jan. Vorige week vond ik Jan en Rianne nog zo’n leuk stel en schreef ik dat ze later vast hele grote dochters gaan krijgen, maar deze week ben ik daar niet meer zo zeker van. Die glimmende pretoogjes van Jan had hij op Texel gelaten, net als zijn goede humeur. Ik zag gewoon een knorrepot die het verkeer en de stad te druk vond en moeite had met de herinneringen aan de overleden vriend van Rianne. Ik geef toe: haar huis ademde haar overleden vriend met wie ze zou gaan trouwen, maar kom op hee! Een dood iemand is nooit concurrentie en ze zal echt niet mee hebben gedaan met Boer Jan Zoekt Vrouw als ze geen nieuwe liefde had gewild!

Ik weet niet hoe hun city-trip zal gaan, maar ik denk dat het verstandig is om Jan in zijn comfortzone te laten en dus naar Texel te gaan. Ze hebben daar ook vakantiehuisjes! Zonder katten, want daar houdt Jan niet van hebben we gister gezien.

Wie wel van katten houdt, is Tom. Ik vond hem tot gisteravond niet zo leuk. Lekker, maar stug en ik zou met hem nog geen tien minuten kunnen praten. Sinds de laatste uizending heb ik mijn mening bijgesteld! Goed, ik vond het wat apart toen hij de vader van Rimke een bos tulpen gaf, maar het was ook wel weer vriendelijk. Die pa was zo’n gezellige, blije man en reageerde verheugd toen hij naast de bloemen nog ongevraagd een poes cadeau kreeg! Ik zou, ondanks dat ik zelf twee katten heb, niet heel blij zijn met een cadeaukat, maar het was een leuk idee en ze leken er op de boerderie allemaal blij mee te zijn. Ik vind het altijd leuk als mensen blij zijn.

Wie ik altijd aardig en sympathiek heb gevonden, is Hetty. Ada is ook zo’n leukerd! Boer Geert had twee fantastische vrouwen om uit te kiezen en ik had persoonlijk geen voorkeur. Toch schrok ik toen ik Geert “Hetty, kom in mijn armen!” hoorde roepen! Even dacht ik dat Hetty zou reageren met zoiets als “Geert, doe niet zo mal!”, maar Geert was bloedserieus. Hij is dol op Hetty, zij op hem en ze gaan het hartstikke gezellig hebben samen. Vooral als huisvriendin Ada op bezoek komt! Toch ben ik benieuwd hoe Hetty het zal vinden op de boerderij ergens in Groningen. Zij komt uit Brabant, heeft vier kinderen, een fijne ex en een fantastisch huis. Echt, haar huis vond ik geweldig! Hip, smaakvol en mooi. Geert was ook nogal onder de indruk en had niet zo veel praatjes als normaal. Maar toch…wat moet hippe Hetty nou op de stoffige boerderij van Geert? Restylen, denk ik.

En dan moet ik het nog hebben over manipulerende “ik wil geen misbruik van je maken”-Nancy. Aan haar wil ik niet te veel woorden vuil maken, maar ik wil wel weten wie haar plastisch chirurg is als ze er eentje heeft. Hoe oud is zij en vooral: hoe oud is haar dochter? Nancy lijkt maar maximaal tien jaar ouder dan haar kind! Wel heb ik een tip voor haar: ga niet op je hakken naar het strand! Het staat oenig, kan niet lekker lopen en je hebt vast wel een paar platte schoenen in je gigantische schoenenkast liggen.

Het was weer fantastisch gisteravond, maar een ding zit me niet lekker. Nou ja, ding? Eerder persoon. Ik kan er werklijk met mijn pet niet bij dat zo’n leuke, blije vrouw als Ada geen man heeft! Ze is dan wel niet meer de jongste, maar ze is wel praatgraag, weet van aanpakken, ziet er goed uit en vindt alles gezellig.

Hee, dat is een idee voor een nieuw programma! “Ada zoekt man”! Ik heb het verzonnen.

Ik ben Eva en sinds 2006 getrouwd met Abe. Samen hebben we vier kinderen: de tweeling Steijn en Hugo (2007), Mees (2008) en Kate (2012). Na jaren les te hebben gegeven, heb ik besloten om te gaan doen waar mijn hart ligt, namelijk schrijven.

Be first to comment