Boer heeft vrouw (niet) gevonden!

kaplaars

Eindelijk was het dan zover: de langverwachte ontknoping van Boer Zoekt Vrouw! Wie waren stimpel-stompel-stapel verliefd op elkaar? Wie vonden elkaar toch niet zo leuk? Zouden er stellen zijn die nog in de aftastfase zitten? Ik ging er goed voor zitten om te kijken of mijn voorspellingen van vorige week uit zouden komen!

Bij wie zal ik eens beginnen? Geert en Hetty? Ja! Geert en Hetty! Het begon zo goed met het oogcontact tijdens de speeddate, het ging nog beter tijdens de logeerweek en ik was oprecht bang dat alle leukigheid als een kaartenhuis ineen zou storten tijdens de citytrip naar Lanzarote. Ik hoopte dat Geert en Hetty jubelend binnen zouden komen bij de reunie, maar helaas. Geert kwam boos en gefrustreerd over, wat niet zo gek is. Je zal maar als ouwe geilaard worden neergezet door de KRO! Hetty kwam ook wat narrig over. Is ze echt blij met onzekere, drukke, innemende Geert of wil ze hem veranderen? Volgens haar moest hij wat minder “te” zijn. “Te” wat? Te druk? Te blij? Te erg zichzelf? Ik had Hetty best hoog zitten, maar dit viel me vies tegen. Geert is een ontzettend leuke, lieve man die wat van het leven probeert te maken nu zijn innig geliefde Mannie er niet meer is! Take it or leave it, Hetty!

En dan Tom en Rimke. De aantrekkingskracht tussen die twee spatte tijdens de logeerweek van het scherm, maar wat een duffe boel was het tijdens hun verblijf in Dubrovnik. Ze zagen er nog duffer uit tijdens de reunie. Tom wil gewoon hartstikke verliefd worden, maar mist wat vlinders. Volgens mij is Tom in zijn hoofd een jaar of zeventien: nagenoeg elke dertiger weet dat verliefd zijn doof, blind en achterlijk maakt! Maar goed, Tommetje en Rimke zien elkaar af en toe, maar hebben verder niets. Ben ik nou gek, of schreeuwt dit “we hebben niets, maar zien elkaar wel” dat ze fuckbuddies zijn? Niets mis mee hoor, maar kom er dan gewoon rond voor uit! Zeg dat je elkaar lekker vindt en “leuk voor de neuk”, maar dat het niet meer dan dat is! (en een gemiste kans voor de interview-vaardigheden van Yvon. Ze had best door kunnen vragen en zo sappige televisie kunnen maken!)

Yvon was ook niet bepaald op haar best toen ze Nancy en Theo het hemd van het lijf vroeg. Nance en Thé zien elkaar twee keer per week, maar er gaat niets gebeuren. Ze hebben alleen een warme vriendschap, was de conclusie van Nancy na een diepgaand gesprek. Had ze dat niet eerder kunnen concluderen? Ik weet niet hoeveel goede gesprekken een mens nodig heeft, maar ik weet wel dat ik vind dat Nancy alles dood praat met haar diepgaande emoties en belevingen. Grow some balls Theo en gooi Nancy de deur uit! Zij wil dingen van hem die hij blijkbaar niet kan geven, zoals interesse en aandacht. Goed, ik wil ook interesse en aandacht, maar ik blijf niet aan iemand hangen die mij dat niet wil of kan geven! Zou zij ook eens moeten doen, in plaats van Yvon als medestander inschakelen! Arme, arme Theo. Naast Nancy die het nodig vond om hem weer op zijn plek te zetten, kreeg hij nu ook Yvon op zijn dak die hem toe beet dat hij zijn best voor Nance moet doen! Ik had die twee wijven (want dat zijn ze!) een flinke sneer gegeven als ik hem was, maar hij zat daar maar goeiig lachend op zijn stoel. Pijnlijk!

Goed, we hebben nu drie pijnlijke stellen en die rare Yvon gehad. (volgens mij is zij veel achterbakser dan ze lijkt in haar warme knuffelvest en kittige laarsjes!) Tijd voor wat leuks, dus tijd voor Bertie en Esther! Een aantal weken geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou schrijven, maar ik doe het nu echt: wat een ontzettend leuk stel! Esthers haar zat weer vierkant (hoe doet ze dat toch?), maar ze oogde een stuk liever en relaxter dan tijdens de logeerweek. En Bertie! Bertie! Zo stug, ongeïnteresseerd, lamlendig en onaardig als ze deed tijdens de beruchte week, zo gaaf vond ik haar nu! Wat een grappig, warm mens en wat is ze blij met Esther. En Esther met haar, aangezien Es al vanaf het begin af aan wist dat Bertie het voor haar was. Ik kreeg het bijna warm van die handen die elkaar vast hielden en de glimmende oogjes die naar elkaar keken. Echt, ze zijn het meest onverwachte koppel voor mij, maar wel de leukste! Ik schaam me bijna voor mijn grappen over “pot zoekt deksel”. Bijna.

Wie ik ook wel leuk vind, maar dan op een kinderlijke manier, zijn Jan en Rianne. Eerst dacht ik dat het helemaal snor zat tussen die twee, maar Jans bezoek aan het huis van Rianne gooide bijna roet in het eten. Hij viel me zo tegen toen hij mopperend over stoplichten en huisdieren achter het stuur zat! Ik dacht echt dat het niets zou kunnen worden tussen die twee, maar stelde mijn mening bij tijdens het tripje naar Dublin. Goed, ik vond Jan wat infantiel rondrennen in de hotelkamer en het ging in mijn wereld wat ver om het over kindernamen te hebben, maar dat mocht de pret niet drukken. Jan en Rianne zijn stapelverliefd op elkaar! Zo verliefd, dat Rianne al een plankje op Jans boerderij heeft waar ze haar blauwe coltruien op kwijt kan. Nu ga ik over mijn nek van de term “plankje hebben”, maar zij zijn er blij mee en gaan bijna samenwonen. Heerlijk op Texel! Wat zal Jan blij zijn dat daar niet veel stoplichten zijn! Het is nu wachten op het nieuws dat ze gaan trouwen en dat Rianne zwanger is van hun eerste dochter.

Er is maar één ding wat ik me af blijf vragen: wat gebeurt er dan met de vier katten van Rianne?

Ik ben Eva en sinds 2006 getrouwd met Abe. Samen hebben we vier kinderen: de tweeling Steijn en Hugo (2007), Mees (2008) en Kate (2012). Na jaren les te hebben gegeven, heb ik besloten om te gaan doen waar mijn hart ligt, namelijk schrijven.

Be first to comment